Arctic Snowshoe Experience


De Arctic Snowshoe Experience in Rondane is een zesdaagse reis waarbij je een onvergetelijke sneeuwschoentocht maakt door het prachtige Noorse landschapAdembenemend en onvergetelijk!

Tijdens de vierdaagse trektocht overnacht je in expeditietenten en onbemande berghutten. De overige nachten verblijf je in de mooie 'Putten Seter Lodge' die van alle gemakken is voorzien. Een combinatie van comfort & uitdaging voor elk niveau.


"Wij nemen je mee op avontuur, laten je Noorwegen zien zoals weinigen hebben gezien en begeleiden je daarbij van begin tot eind...."


In het kort:

 • 6-daagse reis, bestaande uit:
 • 4-daagse sneeuwschoentocht (4-6 uur per dag)
 • Spectaculaire uitzichten
 • IJsvissen
 • Sneeuwonderkomen maken
 • Noorderlicht
 • Technieken en vaardigheden 
 • Uitdaging & comfort

Van dag tot dag:
Dag 1
Vanaf luchthaven Schiphol vlieg je, samen met de andere deelnemers, naar vliegveld Oslo Gardermoen. Vanuit daar reis je in 3 uur comfortabel per trein door het Noorse landschap naar Otta in Rondane. Hier wachten wij je op en gaan we het laatste stuk gezamenlijk naar het basiskamp  Putten Seter Lodge in H
øvringen.
Na  het welkomstdiner in de berglodge, binden we de sneeuwschoenen onder en maken we een eerste excursie naar een uitkijkpunt met zicht op het 
Gudbrandsdal.

Intensiteit: licht, circa 60 minuten sneeuwschoenwandelen, zonder bepakking.

Dag 2
Na de eerste overnachting en ontbijt in de Putten Seter Lodge,  worden we per rupsvoertuig (Beltevogn) vervoerd naar naar het beginpunt van de 4-daagse sneeuwschoentocht. Wat een ervaring!
De route leidt ons over een bevroren meer en door prachtige landschappen naar de Peer Gynth Hytte, een verzameling van kleine stene schuilhutten. Vanaf daar vervolgen we de sneeuwschoenroute door het nationaal park Rondane om bij Ljøsabue, een kleine schuilhut, ons expeditietentenkamp op te slaan. Je leert hoe je warm blijft tijdens de koude nachten en koken doen we op onze branders. Misschien kunnen we deze avond wel het Noorderlicht zien of een prachtige sterrenhemel bewonderen.

Intensiteit: gemiddeld, circa 5 uur sneeuwschoenwandelen met eigen bepakking.

Dag 3
De berghutten van Rondvassbu zijn de eindbestemming van de tweede trekkingdag. De locatie biedt een prachtig uitzicht op de hoogste bergtoppen van Rondane en is, pal naast het Rondvatnet meer, een ideale stek om te ijsvissen. Op deze locatie leren wij je ook hoe je een gedegen sneeuwonderkomen maakt. Met een beetje geluk, genieten we 's avonds van zelf gevangen forel in een eigenhandig gemaakte sneeuwhut. Uiteraard is het ook mogelijk om 's nachts in een van de berghutten te verblijven. 

Intensiteit: gemiddeld, circa 5 uur sneeuwschoenwandelen met eigen bepakking.

Dag 4
Op de voorlaatste dag van sneeuwschoentocht, is het bestijgen van de 2015 meter hoge Veslesmeden (vertaald: de kleine smid) een letterlijk hoogtepunt. We gaan lichtbepakt en nemen alleen het hoognodige mee naar boven. We bestijgen de top via een relatief makkelijke route. Vanaf de top hebben we bij helder weer een magnifiek en weids uitzicht over Rondane. Ondanks dat de top "maar" net boven de 2000 meter is, heb je het gevoel alsof je op het dak van de wereld staat!

Intensiteit: gemiddeld, circa 6 uur sneeuwschoenwandelen met alleen noodzakelijke bepakking.

Dag 5
We pakken onze spullen weer in na het ontbijt en vervolgen onze route naar het kleine bergdorpje Mysuseter. Tijdens deze circa 4 uur durende tocht verlaten we het hooggebergte van Rondane en dalen we af richting de bewoonde wereld. In dit kleine dorpje staat het Mysusaeter Hoyfjellshotel waar we even bijkomen met een kop koffie of warme chocolademelk. Met de taxibus gaan we vervolgens weer terug naar de Putten Seter Lodge waar we de laatste avond gaan barbecuen. Voor liefhebbers staat de sauna al klaar.

Intensiteit: licht-gemiddeld, circa 4 uur sneeuwschoenwandelen met eigen bepakking.

Dag 6
De volgende ochtend, na het uitgebreide Noorse ontbijt, reizen we per trein naar de luchthaven van Oslo, van waaruit we terug vliegen naar Schiphol, Amsterdam.

"Het uitgestrekte gebied en het fantastische Noorse besneeuwde landschap,
zal je blijven verbazen!"


Inclusief:

 • Vliegticket Amsterdam - Oslo v.v. (op basis van de goedkoopste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kan er een toeslag van toepassing zijn)
 • Treinreis van Oslo Gardermoen naar Otta v.v.
 • Transfer Otta station naar Putten Seter lodge v.v.
 • Overnachting in een expeditietent en 2 nachten in een onbemande berghut
 • 2 overnachtingen Putten Seter Lodge o.b.v. half pension inclusief sauna
 • Maaltijden gedurende de 4 daagse tocht o.b.v. expeditievoeding
 • Alle bovengenoemde activiteiten
 • Gebruik materiaal (zoals sneeuwschoenen, branders)
 • Begeleiding ervaren instructeurs

Wanneer? Zie Agenda
Prijs € 999,00
per persoon (deze reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers)

Exclusief:


 • (Alcoholische) drankjes
 • Eventuele persoonlijke uitgaven
 • Let op; sluit een goede reisverzekering af waarbij bovenstaande activiteiten gedekt worden.

Aanvullende informatie:

 • Gebied; Rondane
 • Enig doorzettingsvermogen vereist
 • Intensiteit; gemiddeld
 • Geschikt voor deelnemers vanaf circa 16 jaar

Let op!
Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Deze kunnen erg vera(n)derlijk zijn en kunnen variëren van schitterend weer met fantastische uitzichten tot sneeuwstormen waarbij het zicht minder dan 5 meter is! De ervaren instructeurs en het aanwezige materiaal zijn op beide weersomstandigheden voorbereid.


Vragen? Informatie? Een reis op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op!
Uitrusting niet compleet? Wij verhuren verschillende materialen.


Wil je op de hoogte blijven van onze reizen en leuke weetjes, filmpjes en andere posts over Scandinavië? Volg ons op facebook en twitter!


Nordic Adventure Trails is aangesloten bij de STO-reisgarantie en is lid van de VvKR, de Vereniging van kleinschalige reisorganisaties. De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Algemene voorwaarden Experiences zijn van toepassing. Meer informatie klik hier.