Rondane Snowshoe Experience tent

De Rondane Snowshoe Experience  is een zesdaagse reis waarbij je een onvergetelijke meerdaagse sneeuwschoentocht maakt door het prachtige Noorse landschap. 

Tijdens de vierdaagse trektocht overnacht je in expeditietenten en onbemande berghutten. De overige nachten verblijf je in de mooie 'Putten Seter Lodge' die van alle gemakken is voorzien. Een combinatie van comfort & uitdaging voor elk niveau.

De tochten staan niet vast; we verplaatsen ons door het hooggebergte en laten ons leiden door de heersende weersomstandigheden en passen onze route hierop aan. Dit vraagt een stukje flexibiliteit, inzicht en samenwerking van de deelnemers, maar dat maakt de tochten zo fantastisch en onvoorspelbaar. Alles is hierbij mogelijk; we maken gebruik van alle middelen die we tegen komen!


"Wij nemen je mee op avontuur, laten je Noorwegen zien zoals weinigen hebben gezien en begeleiden je daarbij van begin tot eind...."


In het kort:

 • 6 daagse reis, bestaande uit:
 • 4 daagse sneeuwschoentocht (5-6 uur per dag)
 • Spectaculaire uitzichten
 • IJsvissen
 • Sneeuwonderkomen maken
 • Noorderlicht?
 • Technieken en vaardigheden 
 • Uitdaging
 • Niveau: 3-4 doorzettingsvermogen vereist.

Van dag tot dag:
Dag 1
Vanaf luchthaven Schiphol vliegen we naar Oslo Gardermoen airport. Vanuit daar reizen we in 3 uur door het Noorse landschap naar Høvringen in Rondane. Na aankomst bij de accommodatie laden we alle uitrusting in de pulk en rugzakken en gaan we direct op pad. De tocht leidt tot boven de boomgrens naar een kleine onbemande hut. Daar bereiden we de maaltijd en spreken we, onder het genot van een drankje, de aankomende dagen door. Aspecten die aan bod komen zijn o.a. koudweerblessures, lawinekunde en tochtdisciplie.

Verder oefenen we met het opzetten van de expeditietenten zodat we verderop in de week niet voor verrassingen komen te staan.

Dag 2
Na het expeditie ontbijt vullen we de thermosflessen met warme thee en gaan we alweer op pad. De tocht leidt ons door Høvringen naar de Smuksjoseter Fjellstue, de laatste bemande outpost voordat we echt het hooggebergte in verdwijnen. 

We trekken verder naar Ljøsabue, een kleine stenen schuilhut op 1500 meter hoogte. Daar slaan we ons tentenkamp op. We smelten sneeuw en bereiden de maaltijden op branders. Bij erg slecht weer kunnen we schuilen in het kleine stenen hutje. Vanaf het tentenkamp een groots uitzicht over Rondane, en wellicht zien we het Noorderlicht, maar in ieder geval een fonkelende sterrenhemel! 

Dag 3
De berghutten van Rondvassbu zijn de eindbestemming van de volgende trekkingdag. De locatie biedt een prachtig uitzicht op de hoogste bergtoppen van Rondane en is, pal naast het Rondvatnet meer, een ideale stek om te ijsvissen. Op deze locatie leren wij je ook hoe je een gedegen sneeuwonderkomen maakt. Met een beetje geluk, genieten we 's avonds van zelf gevangen forel in een eigenhandig gemaakte sneeuwhut. Uiteraard is het ook mogelijk om 's nachts in een van de berghutten te verblijven. 

Dag 4
Op de voorlaatste dag van sneeuwschoentocht, is het bestijgen van de 2015 meter hoge Veslesmeden (vertaald: de kleine smid) een letterlijk hoogtepunt. We gaan lichtbepakt en nemen alleen het hoognodige mee naar boven. We bestijgen de top via een relatief makkelijke route. Vanaf de top hebben we bij helder weer een magnifiek en weids uitzicht over Rondane. Ondanks dat de top "maar" net boven de 2000 meter is, heb je het gevoel alsof je op het dak van de wereld staat!

Dag 5
We pakken onze spullen weer in na het ontbijt en vervolgen onze route naar het kleine bergdorpje Mysuseter. Tijdens deze circa 4 uur durende tocht verlaten we het hooggebergte van Rondane en dalen we af richting de bewoonde wereld. In dit kleine dorpje staat het Mysusaeter Hoyfjellshotel waar we even bijkomen met een kop koffie of warme chocolademelk. Met de taxibus gaan we vervolgens weer terug naar de Putten Seter Lodge waar we de laatste avond gaan barbecuen. Voor liefhebbers staat de sauna al klaar.

Dag 6
De volgende ochtend, na het uitgebreide Noorse ontbijt, reizen we per trein naar de luchthaven van Oslo, van waaruit we terug vliegen naar Schiphol, Amsterdam.

"Het uitgestrekte gebied en het fantastische Noorse besneeuwde landschap,
zal je blijven verbazen!"


Inclusief:

 • Vliegticket Amsterdam - Oslo v.v. (op basis van de goedkoopste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kan er een toeslag van toepassing zijn)
 • Alle transfers ter plaatse
 • Overnachting in een expeditietent en 3 nachten in een onbemande berghut
 • 2 overnachtingen Putten Seter Lodge o.b.v. half pension inclusief sauna
 • Maaltijden gedurende de 4 daagse tocht o.b.v. expeditievoeding
 • Alle bovengenoemde activiteiten
 • Gebruik materiaal (zoals sneeuwschoenen, branders)
 • Begeleiding ervaren instructeurs

Wanneer? Zie Agenda
Prijs € 1099,00
per persoon (deze reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers)

Exclusief:


 • (Alcoholische) drankjes
 • Eventuele persoonlijke uitgaven
 • Let op; sluit een goede reisverzekering af waarbij bovenstaande activiteiten gedekt worden.
Let op!
Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Deze kunnen erg vera(n)derlijk zijn en kunnen variëren van schitterend weer met fantastische uitzichten tot sneeuwstormen waarbij het zicht minder dan 5 meter is! De ervaren instructeurs en het aanwezige materiaal zijn op beide weersomstandigheden voorbereid.

Wil je op de hoogte blijven van onze reizen en leuke weetjes, filmpjes en andere posts over Scandinavië? Volg ons op facebook en twitter!