Arctic Experiences

"Wij nemen je mee op avontuur, laten je Noorwegen zien zoals weinigen hebben gezien, en begeleiden je daarbij van begin tot eind...."


De meerdaagse tochten door Noorwegen maak je per sneeuwschoen of ski. Je (over)leeft in arctische omstandigheden, gaat ijsvissen, een Iglo maken, overnachten in expeditietenten, onbemande berghutten of in je eigen gemaakte iglo!

Tijdens de Experience leer je verschillende (basis)technieken van het (over)leven in en met respect voor de natuur. Doel van de tochten is om op je eigen niveau een onvergetelijke Experience te ervaren in Arctisch gebied. Je staat er niet alleen voor, maar als groep slaan we ons er doorheen!

De reizen op een rij:

De door ons georganiseerde tochten zijn voor jong en oud, van beginner tot gevorderde:

  • Arctic Snowshoe Experience: 6 daagse reis, 4 daagse sneeuwschoentocht, overnachtingen in een expeditietent en onbemande berghut, ijsvissen, eigen iglo maken, kennis basistechnieken 'overleven in Arctische gebieden'.
  • Arctic Snowshoe Experience Family Nieuw : laagdrempelige 6 daagse reis, 3 daagse sneeuwschoentocht, 1 overnachting in Noorse laavvu tent, 1 overnachting in onbemande berghut, rit met sneeuwvoertuig, topbestijging (1200 mtr), incl. 1 keuzeaktiviteit; hondenslede, sneeuwscooter of pisteskiĆ«n. Speciaal afgestemd voor families met kinderen in de leeftijd vanaf 12 jaar. Een eerste ervaring met bergtochten!
  • Arctic Ski Experience: 7 daagse reis, 5 daagse skitocht, ijsvissen, overnachtingen in hytte en onbemande berghutten.
  • Arctic Extreme Experience: 7 daagse reis, 5 daagse tocht per ski/sneeuwschoen, leven en overleven in Arctische omstandigheden, iglo maken, navigeren in de bergen, noodonderkomens maken, lawinekunde en nog veel meer vaardigheden.
  • Lofoten Special: een exclusieve reis naar de Lofoten, die ieder jaar aangepast zal worden. Gaaf!
  • Een reis op maat: Zit jouw reis er niet bij? Of zou je het net even anders willen of toch meer luxe? Neem dan gerust contact met ons op en stel je eigen reis samen!

Arctic Academy
Ook bieden wij de Arctic Academy aan waarbij we dieper ingaan op de kennis en vaardigheden die nodig zijn om tijdens verschillende (extreme) weersomstandigheden te kunnen overleven. Na het volgen van de Arctic Academy heb jij voldoende kennis en vaardigheden om op een verantwoorde wijze zelfstandig meerdaagse tochten uit te voeren.Wil je op de hoogte blijven van onze reizen en leuke weetjes, filmpjes en andere posts over Scandinaviƫ? Volg ons op facebook en twitter!