CABIN VERHUUR

Even weg...
Liever zelf even weg? Uit de dagelijkse sleur? Uit het hectische leven? Even helemaal resetten?
Dat kan. Genieten van alle rust in een traditionele Noorse tømmerhytte, gelegen in het woud, geen buren in de nabije omgeving!

Zowel zomer als winter diverse mogelijkheden voor een heerlijk verblijf in de natuur. Gelegen in Fyresdal, provincie Telemark in het zuiden van Noorwegen. Goed bereikbaar zowel met vliegtuig als met eigen auto en ferry. 


Fossegrimhytta
De hytte is vernoemd naar een Noorse mythische figuur die zich ophoudt in wouden en slaapt onder watervallen. Weinigen hebben hem gezien, maar iedere avond hoor je zijn harp- en vioolmuziek door het woud.

De hytte is uitsluitend te voet te bereiken; parkeren op 300 meter afstand. Daarna te voet via een elandenpaadje en over een bruggetje naar de hytte (5 min loopafstand) 
De hytte bestaat uit een woonkamer met houtkachel en open haard. Zonnepanelen zorgen voor verlichting en opladen van bv telefoon of laptop. 
Een kleine keuken voorzien van gasfornuis en koelkast. Stromend drinkwater uit de kraan van april tm okt. Daarbuiten water zelf meenemen of smelten van sneeuw in een pan op de kachel. 
2 identieke slaapkamers met 2 stapelbedden, een voorportaal en biologisch composttoilet. Een grote open veranda waar je met Noorse driepoot bbq's aan de gang kunt.

De stabbur, een klein bijgebouw, kan gebruikt worden voor extra slaapplaatsen. Er liggen ook Noorse laavvu tenten die ook opgezet kunnen worden om in te overnachten in het woud. Daarnaast zijn er ook (werp) hengels en aas aanwezig om naar hartenlust te vissen. 

Het Skredvatn meer ligt op 300 meter van de hytte. Er ligt een open kano aan de oever die je ook kunt gebruiken. 


Hele jaar
De hytte is het hele jaar door te huren. De mogelijkheden in het voorseizoen en zomer zijn o.a.; kanoen, vissen, zwemmen, Via Ferrata op 1 km afstand (met of zonder gids), (meerdaagse) wandel- en huttentochten in directe omgeving, Hamaren aktiviteitspark op 15 minuten afstand, abseilen.

Mogelijkheden in winter zijn o.a. ijsvissen, bouwen sneeuwonderkomens, schaatsen op natuurijs, sneeuwschoentochten (sneeuwschoenen aanwezig), piste skiën Vrådal Panorama, elandenspotting, of natuurlijk lekker bij het open haard vuur zitten met een drankje!


Fyresdal centrum
In Fyresdal centrum zijn diverse supermarkten, een bistro en wat restaurantjes. Bibliotheek, bioscoopje en zwembad. Enkele mogelijkheden binnen 3 uur rijsfstand; Kjeragbolten, Hardangervidda Nationaal Park, Rjukan zwaarwatercentrale WO2 (Heroes of Telemark), Skien/ Porsgrunn, Kristiansand. 


Hoe kom je er...
Je kunt in Fyresdal komen op de volgende manieren:

  • Vlucht Oslo Gardermoen. Huurauto en 4 uurtjes rijden naar Fyresdal.
  • Vlucht Oslo Sandefjord Torp. Huurauto en 2,5 uur rijden naar Fyresdal.
  • Vlucht Kristiansand. Huurauto en 3 uur rijden naar Fyresdal.
  • Ferry Hirtshals- Langesund 4,5 uur varen. 2 uur rijden naar Fyresdal. 

Prijs: €400 per week/ €60 per dag. Gas en haardhout inclusief. Eigen beddegoed meenemen.

www.thecabininthewoods.nl


Liever een totaalpakket waarbij je zelf niets hoeft te regelen? Dat kan ook.
8 daagse pakketreis (incl vliegticket, middenklasse huurauto en huur cabin): 
Prijs voor twee personen €1100,00 totaal. Voor iedere extra persoon komt er €200 bij (op basis van goedkoopste vluchtprijs)