Telemark Camping

"Het ideale uitgangspunt voor avontuurlijke tochten in Zuid  Noorwegen!"


In de zomermaanden juni tm aug bieden wij een verblijf op de Telemark Camping aan, bestaande uit 8 blokhutten, een aantal camperplaatsen, een tentenveld, motel, Via Ferrata en een taverne.

Vanuit de camping of motel zijn er diverse mogelijkheden voor zelfstandige uitstapjes in de omgeving zoals o.a:

  • Via Ferrata;  een 400 meter hoge berg waarbij je gezekerd en met een gids omhoog kunt klimmen. Halverwege is een rustpunt en kun je uitgebreid fotos maken. Na het behalen van de top kun je wandelend naar beneden, of abseilend. Erg spectaculair! 
  • Kanotocht en overnachting; zelfstandig met een kano over het Skredvatn meer waarbij je kunt overnachten aan de oever van het meer. De ingerichte tent staat reeds klaar!
  • Vissen; Het Skredvatn meer zit vol met vlagzalm, forel, snoekbaars en andere roofvissen. Vissen vanaf de oever of peddel met een roeiboot het meer op.  
  • Dagtochten; er zijn diverse mooie dagtochten in de omgeving. Desgewenst kunt u bij ons een routekaart, gps en lunchpakket verkrijgen.
  • Meerdaagse tochten; ook meerdaagse tochten behoren tot de mogelijkheid. U overnacht hierbij in onbemande berghutten of natuurlijk in eigen tent. In de hutten zijn vaak voedingsmiddelen aanwezig die u tegen betaling kunt nuttigen. Zelf eten meebrengen kan natuurlijk ook! 
  • Autodagtrips; Rjukan (zwaarwatercentrale WO2), Nationaalpark Hardangervidda, Preikestolen, Kjerragbolten, Trolltunga enz.  


Ons boekingssysteem is op dit moment nog niet online, maar je kunt wel via de contactpagina reageren!

De camping...


Het motel...


De taverne....


De Via Ferrata....


Kano en overnachting....

Omgeving....