Rondane Snowshoe Experience 

De Rondane Snowshoe Experience (alleen hutten) is een zesdaagse reis waarbij we een onvergetelijke meerdaagse sneeuwschoentocht maken door het prachtige Noorse landschap, en daarbij uitsluitend overnachten in (onbemande) hutten.

Tijdens de vierdaagse trektocht overnacht je in 1 nacht in een onbemande berghut en 2 nachten in het Rondvassbu berghotel met verzorgd diner en ontbijt. De overige 2 nachten verblijf je in de mooie 'Putten Seter Lodge' die van alle gemakken is voorzien. Een combinatie van comfort & uitdaging voor elk niveau.

De tochten staan niet vast; we verplaatsen ons door het hooggebergte en laten ons leiden door de heersende weersomstandigheden en passen onze route hierop aan. Dit vraagt een stukje flexibiliteit, inzicht en samenwerking van de deelnemers, maar dat maakt de tochten zo fantastisch en onvoorspelbaar. Alles is hierbij mogelijk; we maken gebruik van alle middelen die we tegen komen!


"Wij nemen je mee op avontuur, laten je Noorwegen zien zoals weinigen hebben gezien en begeleiden je daarbij van begin tot eind...."


In het kort:

 • 6 daagse reis, bestaande uit:
 • 4 daagse sneeuwschoentocht (5-6 uur per dag)
 • Spectaculaire uitzichten
 • IJsvissen
 • Sneeuwonderkomen maken
 • Noorderlicht?
 • Technieken en vaardigheden
 • Uitdaging
 • Niveau: 3

Van dag tot dag:
Dag 1
Vanaf luchthaven Schiphol vliegen we naar Oslo Gardermoen airport. Vanuit daar reizen we in 3 uur door het Noorse landschap naar Høvringen in Rondane. Na het betrekken van de accommodatie spreken we onder het genot van een bakkie koffie en een Noorse wafel het programma van de aankomende dagen door. Aspecten die o.a. aan bod komen zijn koudweerblessures, lawinekunde en tochtdiscipline.

Na het diner starten we met een avondtocht door het bos om even in te komen en aan de sneeuwschoenen te wennen. We nemen daarbij uiteraard de hoofdlampjes mee om onze weg te vinden.

Na terugkomst is er gelegenheid tot ontspanning in onze gezamenlijke lounge bij de open haard, in de sauna of hottub.

Dag 2
Na het expeditie ontbijt vullen we de thermosflessen met warme thee en gaan we alweer op pad. De tocht is ongeveer 10 km waarbij we langzaam richting het hooggebergte komen. Bij goed weer pakken we de top van Formokampen 1400 m.o.h. mee voor een mooi uitzicht over de hele route.

We trekken verder naar Peer Gynt, een kleine groep stenen schuilhutten bij elkaar, tegen de rand van het hooggebergte. We graven de hut uit en steken de houtkachel aan. Sneeuw buiten verzamelen, in een grote pan op de kachel voor het bereiden van de maaltijden.

 Voor liefhebbers nog een avondtochtje, maar je kunt natuurlijk ook lekker in de hut relaxen of buiten de hut de fonkelende sterrenhemel bewonderen. Bij helder weer natuurlijk.

Dag 3
Na het expeditie ontbijt maken we ons op voor een tocht van 10 km langs de grootste toppen van Rondane. Af en toe rusten we om wat foto's te maken, wat te drinken en wat te eten. Je zult versteld staan van de prachtige omgeving.

We starten met een redelijk steile klim naar 1500 meter hoogte waarna we enigzins op hoogte blijven. Er volgen dan nog 2 pittige stukjes, maar daarna komen we aan bij Rondvassnet, het grote ijsmeer waar de Rondvassbu hut aan ligt.

Voor de liefhebbers kunnen we ijsvissen, sneeuwonderkomens maken of gewoon relaxen in de onbemande berghut. Maar je kunt natuurlijk ook in jouw zelfgemaakte sneeuwonderkomen de nacht door brengen...

's Avonds maken we de maaltijd en bereiden we ons voor op de pittige toptocht naar de Veslesmeden de volgende ochtend.

Dag 4
We vertrekken 's ochtends vroeg om de Veslesmeden 2015 moh te bestijgen. Dit is de een na hoogste top van Rondane, met een spectaculair uitzicht over de hele omgeving. Vlak voor de top passeren we een zeer steile kam, erg gaaf om over heen te gaan, maar mensen met hoogtevrees hoeven hier uiteraard niet over en kunnen vanaf het plateau iets onder de top prachtige foto's maken. 

Hierna dalen we weer af naar Rondvassbu alwaar we de nacht weer door zullen brengen. Bij mooi weer is er voor liefhebbers nog een avondtocht waarbij als we geluk hebben wellicht het Noorderlicht nog kunnen aanschouwen. 

Dag 5
Na het ontbijt pakken we onze spullen voor een tocht van 10 km naar het pittoreske skidorpje Mysusaeter. We nemen de hoge route waarbij we de hele route een mooi uitzicht hebben over het hele gebied.

Na aankomst Mususaeter nemen we een drankje in een van de accommodaties aldaar en vogt de transfer per taxibus naar ons startpunt, de Putten Seter lodge in Høvringen.

Aldaar staat de sauna al aan en kan er gerelaxed worden na een uitputtende tocht. We nemen de bbq's en het eten in de pulkas mee naar het bos en maken er een gezellige laatste avond van!

Dag 6
Na het Noorse ontbijt pakken we onze spullen in en beginnen aan de terugreis naar NL.
Een onvergetelijke ervaring rijker!


Inclusief:

 • Vliegticket Amsterdam - Oslo v.v. (op basis van de goedkoopste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kan er een toeslag van toepassing zijn)
 • Alle transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in onbemande hutten
 • 2 overnachtingen Putten Seter Lodge o.b.v. half pension inclusief sauna
 • Maaltijden gedurende de 4 daagse tocht o.b.v. expeditievoeding
 • Alle bovengenoemde activiteiten
 • Gebruik materiaal (zoals sneeuwschoenen, branders)
 • Begeleiding ervaren instructeurs

Wanneer? Zie Agenda
Prijs € 1599,00 per persoon (deze reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers)

Exclusief:


 • (Alcoholische) drankjes
 • Eventuele persoonlijke uitgaven
 • Let op; sluit een goede reisverzekering af waarbij bovenstaande activiteiten gedekt worden.
Let op!
Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Deze kunnen erg vera(n)derlijk zijn en kunnen variëren van schitterend weer met fantastische uitzichten tot sneeuwstormen waarbij het zicht minder dan 5 meter is! De ervaren instructeurs en het aanwezige materiaal zijn op beide weersomstandigheden voorbereid.