Rondane Ski Experience

De Rondane Ski Experience is een 7 daagse reis waarvan je 5 dagen per ski het Noorse landschap gaat verkennen. Je overnacht in onbemande berghutten waar geen electriciteit en water aanwezig is maar wel een heerlijke houtkachel! Met de ski's kan je grote afstanden door Rondane afleggen en daardoor veel van dit prachtige gebied ervaren.

"Wij nemen je mee op avontuur, laten je Noorwegen zien zoals weinigen hebben gezien, en begeleiden je daarbij van begin tot eind...."

In het kort:

 • 7 daagse reis
 • 5 daagse ski trektocht
 • Nachttour op zoek naar het Noorderlicht
 • IJsvissen
 • Vertrouwd raken met arctische omstandigheden
 • Diverse technieken en vaardigheden
 • En niet te vergeten: prachtige uitzichten!
 • Niveau 3 (4-)

Van dag tot dag: 

Dag 1
We vertrekken vanaf Schiphol en vliegen naar Oslo Gardemoen. We stappen op de trein en reizen comfortabel door het Noorse landschap naar Otta in Rondane (circa 3 uur). Na aankomst in de Putten Seter Lodge wacht de welkomstmaaltijd op ons en maken we uitgebreid kennis met elkaar. We halen de ski's en bagagesledes op en bespreken bij de open haard de komende dagen en eventuele bijzonderheden door. Hierna kunnen we een avondwandeling maken naar een mooi uitzichpunt op het Grudbrandsdal. Of duik je liever de sauna in? De keuze is aan jou. 

Dag 2
Na het verzorgde ontbijt laden we onze bagage en vertrekken we richting Peer Gynt. Vandaar stijgen we verder tot 1550 meter hoogte en vervolgen we de route tussen de bergtoppen door tot aan de rand van een groot meer. Beneden aan de overkant verschijnen de kleine huisjes van de Rondvassbu hytte waar we de nacht verblijven. We steken de houtkachel aan om de lodge flink op te warmen. De maaltijd bereiden we gezamenlijk; er is geen water dus we zullen alles met vers gesmolten sneeuw moeten doen!

Dag 3
Na het ontbijt vertrekken we richting de Bjornhollia hut. We passeren hierbij diverse indrukwekkende bergtoppen, bevroren watervallen en prachtige vergezichten. Verderop proberen we de hoogroute via de kam te nemen, maar mocht dit wegens weersomstandigheden te gevaarlijk zijn, vervolgen we de route onderlangs. Wellicht vangen we een glimp op van de kudde rendieren die hier permanent in het gebied verblijft. Tijdens de tocht, de diverse stops en rustpauzes zullen we uiteraard verschillende technieken en vaardigheden behandelen. Aan het eind van de dag arriveren we in de berghut Bjornhollia. Na de maaltijd maken we een avondtocht en met een beetje geluk kunnen we het Noorderlicht aanschouwen.

Dag 4
De route die we deze dag volgen hangt sterk af van de weersomstandigheden. Maar welke route het ook wordt, het landschap blijft adembenemend! Ons uitgangspunt is dat we aan het eind van de dag arriveren in de Rondvassbu hut. Daar treffen we de voorbereidingen om de volgende dag een toptour te maken naar een van de omringende bergtoppen.  

Dag 5
We vertrekken vroeg voor de toptour van vandaag. Lichtbepakt, we nemen alleen het hoog noodzakelijke mee. Nadat we met de hele groep de top hebben bereikt, genieten we van het welverdiende uitzicht. Prachtig! Hierna maken we ons op om gecontroleerd naar beneden te skiën. En als we beneden zijn, kijken we terug op een machtige ervaring en overnachten we in Rondvassbu.

Dag 6:
's Ochtends na het ontbijt vertrekken we in zuidelijke richting. We laten het hooggebergte achter ons en trekken langs een bergwand waarbij we een schitterend uitzicht over de ons omringende omgeving hebben. Het eerste stuk is nog stijgend, waarna we de rest van de route richting bergdorp Mysusaeter rustig glijdend kunnen afleggen. In Mysusaeter worden we opgepikt en naar ons basiskamp Putten Seter lodge gebracht. Aldaar staat de sauna al klaar voor gebruik. Afsluiting in de avond is dan met een Noorse maaltijd, of met een barbecue in de sneeuw!

Dag 7
Na het traditionele Noorse ontbijt vertrekken we per trein naar de luchthaven van Oslo en van daaruit terug naar Nederland. Vele foto's en een onvergetelijke ervaring rijker!

"Het uitgestrekte gebied en het fantastische Noorse besneeuwde landschap,
zal je blijven verbazen!"


Inclusief:

 • Vliegticket Amsterdam - Oslo v.v. (op basis van de goedkoopste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kan er een toeslag van toepassing zijn)
 • Treinreis van Oslo Gardermoen naar Otta v.v.
 • Transfer Otta station naar Putten Seter lodge v.v.
 • 2 overnachtingen Putten Seter Lodge o.b.v. half pension inclusief sauna
 • 4 overnachtingen in onbemande berghutten
 • Maaltijden gedurende de 5 daagse tocht o.b.v. expeditievoeding
 • Alle bovengenoemde activiteiten
 • Gebruik materiaal (zoals ski's, branders etc)
 • Begeleiding ervaren instructeurs

Wanneer? Zie Agenda
Prijs: € 1349,- per persoon (deze reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers)


Exclusief:


 • (Alcoholische) drankjes
 • Eventuele persoonlijke uitgaven
 • Let op; sluit een goede reisverzekering af waarbij bovenstaande activiteiten gedekt worden.

Let op!
Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Deze kunnen erg vera(n)derlijk zijn en kunnen variëren van schitterend weer met fantastische uitzichten tot sneeuwstormen waarbij het zicht minder dan 5 meter is! De ervaren instructeurs en het aanwezige materiaal zijn op beide weersomstandigheden voorbereid.

Vragen? Informatie? Een reis op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op!
Uitrusting niet compleet? Wij verhuren verschillende materialen.